FARO Freestyle 2

FARO Freestyle 2 je najsavremeniji ručni 3D skener dizajniran za forenzičare, forenzičke tehničare, rekonstruktore i druge istražitelje kojima je potrebna brza i laka dokumentacija mesta događaja. Freestyle 2 obezbeđuje brzo, fotorealistično 3D snimanje stvarnosti sa neuporedivim rezultatima prikaza, u realnom vremenu, direktno na lokaciji, i nudi potpunu mobilnost za skeniranje zatvorenih prostora, teško dostupnih objekata, pa čak i skeniranje u potpunom mraku. Zbog svoje mobilnosti i kapaciteta, izuzetno je pogodan za rad na terenu gde su brzina i tačnost snimanja podataka presudni. Intuitivna upotreba omogućava da njime upravlja operater bez posebne obuke.

Svestrani i lagani Freestyle 2 može skenirati na udaljenosti od 0,4 m do 10 m. To znači snimanje pojedinačnih malih objekata, sve do čitavih vozila i zatvorenih ili otvorenih prostorija. Koristi infracrveni laser za projektovanje mrežu nevidljivih tačaka na objekat, u polju veličine 100 x 100, koje tumače dve kamere ugrađene u kućište uređaja. Freestyle 2 omogućava snimanje boja pomoću ugrađene kamere u boji, što rezultira fotorealističnim 3D snimanjem u realnom vremenu. Sistem za praćenje omogućava korisniku da se kreće prirodno dok skenira veće objekte, bez potrebe za dodavanjem referentnih tačaka.

Dizajniran je za prirodno osvetljenje unutrašnjih i spoljašnjih prostora (10.000 – 45.000 luksa), kao i za zahtevnije uslove osvetljenja jer Freestyle 2 može da snima podatke čak i u potpunom mraku. Dokumentovanje mesta događaja nikada nije bilo lakše. Pored toga, zbog jednoručnog upravljanja uređajem, druga ruka operatera može npr. da otvori vrata ili da se odupre o obližnje objekte za bolji, stabilniji ugao snimanja i obezbedi izuzetnu fleksibilnost na terenu.

Kao potpuno samostalno rešenje, Freestyle 2 ne zahteva dodatni računar i dugačke kablove koji ometaju kretanje tokom snimanja. Takođe, Freestyle 2 ne zahteva godišnju kalibraciju, već samo podešavanje balansa belog i kompenzaciju na licu mesta. Edukativne snimke o korišćenju uređaja možete pratiti na samom uređaju tokom njegovog korišćenja.

Za pitanja ili demonstraciju rada uređaja i softvera možete nas kontaktirati na info@ib-caddy.com ili na +386 1 566 12 55.