Markforged Blacksmith – Kontrola kvaliteta za fleksibilno 3D štampanje

Fleksibilna proizvodnja je neizbežna budućnost koja će morati da se osvoji kako bi se održala vidljivost na tržištu i konkurentska prednost. Markforged, proizvođač industrijskih 3D štampača, materijala i softvera, to dobro razume i sada svojim korisnicima Markforged X7 nudi deo ove vrste softvera koji će otvoriti vrata fleksibilnoj proizvodnji aditivne tehnologije.

Korisnici Markforged X7 moći će da naprave izveštaj o kvalitetu štampanih komada nabavkom Blacksmith interfejsa. Od samog početka, 3D štampač Markforged X7 sadrži laser koji pomaže u nivelaciji, kalibraciji i proveri tačnosti slojeva. Sa alatom Blacksmith, koji pokreće patentirana veštačka inteligencija, stiče se nova funkcija tj. stvaranje oblaka tačaka.

Preko softvera Eiger, korisnici X7 mogu uključiti precizno merenje pomoću Blacksmith interfejsa. 3D štampač će pomoću lasera ​​snimati tačke iz geometrije komada tokom štampanja od čega će, nakon štampanja, napraviti oblak tačaka. Ovaj oblak tačaka se preklapa i upoređuje sa originalnim uvezenim 3D modelima i prikazuje odstupanja. Naravno, korisnik može odrediti željenu toleranciju, izlažući tako samo područja izvan tolerancije.

Slika: Prikaz odstupanja između snimljenog oblaka tačaka i 3D modela

Pomoću Blacksmith alata, korisnik dobija izveštaj o kvalitetu štampe odmah po završetku posla, što eliminiše potrebu za uređajima za merenje i dodatnim radom, jer Blacksmith sve radi umesto Vas.

Trenutno, ovo je samo deo Blacksmith vizije i sposobnosti. U budućnosti će Blacksmith koristiti veštačku inteligenciju za automatsko prilagođavanje 3D štampanja sledećeg otiska i eliminisanje odstupanja koja je zaključio iz oblaka tačaka u poređenju sa originalnim 3D modelom. Ovo će svaki put učiniti komade vrlo tačnim a Vas bez brige. Naravno, Blacksmith će se proširiti na druge Markforged 3D kompozitne štampače, a takođe i na Metal X.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o Markforged proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.si ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.

Markforged proizvodi u IB-CADDY internet prodavnici