Markforged Simulation

Inženjeri se stalno suočavaju sa kompromisima između kvaliteta, vremena i troškova. Naročito kod 3D štampanih proizvoda, pronalaženje prave ravnoteže podešavanja koja ispunjavaju zahteve funkcionalnosti može biti izazov. Želimo da štampani deo bude jak, štampan brzo i jeftino. U prošlosti smo morali da štampamo i testiramo višestruke iteracije proizvoda da bismo pronašli prava podešavanja. Bilo je potrebno mnogo vremena i materijala da bi se dobila prava geometrija dela.

Sada je to prošlost! Sa Markforged simulacijama, možemo virtuelno testirati komade da vidimo da li će biti dovoljno jaki. Zatim možemo da optimizujemo podešavanja štampanja, uključujući postavljanje neprekidnih karbonskih vlakana. Sve ovo pre nego što prvi put pritisnete Print.

Markforged Simulation je dostupna kao besplatna probna verzija do aprila 2023. godine svima koji imaju Markforged Eiger nalog, a kompanija očekuje da će funkcija nakon toga postati dostupna putem plaćene pretplate.

  • Napravite besplatan Eiger nalog na LINKU

Uključivanje 3D štampanja u alate i aplikacije za krajnju upotrebu zahteva poverenje u snagu delova. Sa simulacijama možemo optimizovati željeni komad za samo nekoliko minuta. Ako bismo pokušali iterativno, bilo bi potrebno mnogo vremena i izgubljenog materijala da bismo došli do istih zaključaka. Nema više nagađanja koliko i gde treba postaviti vlakana za ojačanje ili gubljenja vremena sa probnim otiscima. Odštampajte pravi komad iz prva.

Za razliku od tradicionalnih softverskih alata koji zahtevaju specijalizovanu ekspertizu i dugotrajnu analizu, Markforged Simulation je dizajniran za aditivnu proizvodnju i radi u okviru Eiger „razreži i odštampaj“ radnog toka. Softver se može koristiti sa svim Markforged 3D štampačima kao što su Markforged Mark Two, Markforged X7 i najnoviji Markforged FX20.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o Markforged proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.com ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.