Ručni komplet za uklanjanje praha za Formlabs SLS 3D štampače Fuse

Formlabs Fuse Depowdering Kit je jeftini “sve-u-jednom” ručni komplet za naknadnu obradu koji Vam omogućava da brzo očistite SLS odštampane delove i sakupite, prosijete i kombinujete korišćeni prah sa novim prahom da biste se pripremili za sledeću štampu.

Uputstvo za upotrebu Formlabs Fuse Depowdering kompleta

Odstranjivanje praha i čišćenje odštampanog dela – koristite radnu posudu da uklonite odštampani deo iz radne komore i uklonite ostatke praha koristeći priložene alate i četke
Prosejavanje i sakupljanje paraha – koristite lopaticu i vibraciono sito za prosejavanje upotrebljenog praha
Recikliranje – Koristite razmernik i levak da biste pomešali neiskorišćeni prah i dodajte ga u kertridž za sledeću štampu

Dodatna oprema

Donja ručka za Fuse Build Chamber

Za veću udobnost i sigurnost, donja ručka za radnu komoru je opcioni dodatak. Korisnicima ova ručka olakšava držanje i bezbedno rukovanje radnom komorom. Montaža je jednostavna jer se pomoću imbus ključa može lako pričvrstiti na donji deo radne komore.

Sito Sifter 300 Sieve

Nakon ekstrakcije dela sa Fuse Depowdering kompletom, nesinterovani prah se usmerava u priloženo sito. Mikro sito efikasno odstranjuje sve čestice ili ostatke, obezbeđujući da prah ostane čist radi nesmetanog protoka. Ovaj reciklirani prah se može lako uskladištiti u kertridž za buduća štampanja. Vodite računa da komplet za uklanjanje praha dolazi sa sitom Sifter 150 koje je kompatibilno za upotrebu sa svim Formlabs SLS materijalima, osim Nylon 11 CF. Sito Sifter 300 je potrebno za upotrebu sa Nylon 11 CF prahom.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o Formlabs proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.com ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.

Izvor: https://formlabs.com/eu/blog/fuse-depowdering-kit/