Besplatni post procesori

Šta su post procesori?

Jednostavno rečeno, post procesori pretvaraju putanje alata, koje generišemo u CAMWorks ili SOLIDWORKS CAM, u poseban format koda koji Vaša mašina razume. Ovaj kod se zove G-kod ili NC kod i samo je dobro oblikovana tekstualna datoteka napisana na način koji je razumljiv CNC mašinama.

Takođe, može se reći i da post procesor radi kao drajver koji je posrednik u komunikaciji između CAM softvera i mašine.

Izbor post procesora u CAMWorks ili SOLIDWORKS CAM

Post procesor birate tako što ćete kliknuti na dugme “Define Machine” i izabrati karticu “Post Processor” u novom prozoru.

Na ovoj kartici možete proveriti da li je post procesor već izabran. Ovo možete videti u polju “Active post processor”. Ako nemate nijedan izabran post procesor ili Vam ne odgovara izabrani post procesor, možete ga promeniti. Ovo radite tako što sa liste svih već instaliranih post procesora izaberete željeni post procesor i potvrdite klikom na dugme “Select”.

Besplatni post procesori

Ako ne možete da pronađete post procesor za svoju mašinu među već instaliranim, možete ga pronaći i BESPLATNO preuzeti sa zvanične veb stranice CAMWorks programera kompanije HCL – camworks.com/post-processor-library. Kompanija HCL nudi ogromnu biblioteku besplatnih post procesora koje svaki korisnik CAMWorks i SOLIDWORKS CAM softvera može preuzeti. Nakon što na veb lokaciji pronađete post procesor koji odgovara Vašoj mašini, kliknite na dugme “Download”, popunite formular i dobićete željeni post procesor na Vašu mejl adresu.

Ne možete da pronađete odgovarajući post procesor za Vašu mašinu?

Ako ne možete da pronađete post procesor koji odgovara Vašoj mašini, obavezno nas kontaktirajte. Možemo da prilagodimo ili napravimo novi post procesor prilagođen Vašoj mašini.

Možete nas kontaktirati na info@ib-caddy.com ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.