PRINT TOOLS NOT TOYS: Držač za CNC steznu glavu

PRINT TOOLS NOT TOYS (Štampajte alate a ne igračke) je segment na našem blogu gde Vam predstavljamo kako mi u IB-CADDY pomažemo jedni drugima sa profesionalnim industrijskim 3D štampačima radi veće efikasnosti, bezbednosti i lakšeg rada.

U ovoj objavi Vam predstavljamo držač za CNC steznu glavu.

Montažom CNC glodalice i CNC struga, pojavila se potreba za držačem za stezanje alata u steznim glavama. Držač mora biti dovoljno jak da izdrži sile ručnog stezanja, projektovan tako da se stezna glava ne skida i da je držač čvrsto pričvršćen za sto.

Naš proces rada:

Od tehnologija koje imamo na raspolaganju za implementaciju, odlučili smo se za sledeće:

U SOLIDOWORKS smo modelovali steznu glavu i na osnovu modela po meri oblikovali držač iz dva dela. Na taj način će stezna glava biti snažno zategnuta bez mogućnosti skidanja tokom rada.

Slika: Pun prikaz štampe jednog dela u softveru Eiger, žutim označeno ojačanje od staklenih vlakana (Fiberglass), potpore i kućište dela

Za izradu držača odabrali smo 3D štampač Markforged X7, koji je dizajniran za štampanje preciznih i čvrstih komada sa visokom otpornošću na opterećenja. Onyx je materijal koji smo koristili za izradu osnove držača sa ojačanjem od staklenih vlakana (Fiberglass) čime su znatno povećana svojstva čvrstoće. Uz ojačanje koje obezbeđuje štampač Markforged X7, možemo da štampamo delove sa mehaničkim svojstvima ekvivalentnim aluminijumu.

Nakon štampanja, samo je usledilo uklanjanje potpora i pričvršćivanje držača na sto.

Sada redovno koristimo držač u našem obrazovno-tehnološkom centru u Kamniku i on savršeno obavlja svoju ulogu.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o Markforged proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.com ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.

Markforged proizvodi u IB-CADDY internet prodavnici