Gage FaroArm – Moćna i dostupna koordinatna merna ruka

(LAKE MARY, Fla., June 16, 2020)

FARO Technologies, Inc. (FARO), kao vodeći svetski proizvođač 3D mernih rešenja, objavio je novo izdanje pristupačne i precizne prenosive 3D koordinatne merne ruke FARO Gage. FARO Gage je idealan za mala i srednja preduzeća koja obavljaju merenja sa velikom preciznošću. To je ergonomski, najintuitivniji i najsvestraniji zglobni FaroArm® koji korisnicima omogućava da izvrše najzahtevnije 3D inspekcije u najkraćem mogućem vremenskom roku.

FARO Gage rešenje smanjuje troškove kalibracije i zamenjuje mnoge tradicionalne ručne alate kao što su pomična merila, mikrometri itd. Novi FARO Gage pruža 20% veći domet od prethodnih FARO Gage generacija. Lagan i prenosiv, robustan, ali sa preciznošću laboratorijskog instrumenta, merna ruka se postavlja za nekoliko sekundi na bilo koju lokaciju. Korišćenje FARO Gage skraćuje vreme inspekcije i daje kvalitetne rezultate uz izuzetnu fleksibilnost što rezultira povećanom brzinom i produktivnošću.

“Kada je reč o vrednosti merne opreme, tačnost, prenosivost, brzina i pristupačnost su najvažniji faktori“, rekao je Michael Carris, potpredsednik marketinga proizvoda u FARO. “Mašinske radionice se često oslanjaju na skupe i teške za upotrebu fiksne CMM koji zauzimaju dragoceni prostor ili mnoštvo ručnih alata koji usporavaju proces. FARO Gage eliminiše ove neefikasnosti. Kao rezultat toga, uska grla u inspekciji su znatno smanjena, preciznost merenja je poboljšana i uticaj operatera je značajno smanjen.”

FARO Gage postiže ovaj cilj poboljšanjem efikasnosti i produktivnosti kao nikada ranije. Ova efikasnost počinje sa podešavanjem. Univerzalna brza montaža obezbeđuje kompatibilnost sa različitim opcijama montiranja, omogućavajući podešavanje bilo gde, čak i na mašini. Jednostavan dizajn sa dva dugmeta i ugrađenim sistemom za samonoseću ruku, obezbeđuju izuzetno laku upotrebu čak i tokom dužih merenja. Zbog svog kompaktnog dizajna, uređaj je lagan i lak za transport. Gage je kompatibilan sa čitavom linijom FARO metroloških softvera, uključujući CAM2 softver za sondiranje. Rezultat je napredni metrološki uređaj koji pruža performanse bez premca.

Kombinacija jednostavnog izvođenja merenja i povezivanja sa intuitivnim CAM2 softverom koji omogućava oflajn pripremu mernih protokola, omogućava izvođenje merenja kako na manjim serijama, tako i ponovljiva merenja na većim serijama.

Više informacija možete pronaći u dokumentu sa tehničkim specifikacijama, a za pitanja ili demonstraciju rada uređaja i softvera možete nas kontaktirati putem info@ib-caddy.com ili na +386 1 566 12 55.