Konstruktori Rawlplug zidnih tiplova povećali efikasnost razvoja pomoću Sinterit SLS 3D štampe

Tiplovi nam izgledaju jednostavno jer ih ima mnogo i u širokoj su upotrebi. Međutim, često zaboravljamo ili nismo svesni da je u ove male komponente uloženo neverovatno mnogo inženjeringa i planiranja. Rawlplug je toga posebno svestan i uz pomoć SLS 3D štampe skraćuje vreme od dizajna do finalnog proizvoda.

Mogu sa sigurnošću reći da je danas 3D štampa jedan od najvažnijih alata za izradu prototipova jer se neka rešenja mogu testirati na 3D štampanom komadu, stvarajući daleko manje verzija prototipova. Ovo štedi mnogo vremena i za nas i za radionicu alata.

– rekla je Dominika Zarowna, inženjerka dizajna u Rawplug

Kada se Rawlplug prvi put zainteresovao za SLS 3D štampu, zidni tiplovi su naručivani od spoljnjnjeg proizvođača, uglavnom zbog visoke cene industrijskih SLS mašina. Nedavno su počeli da koriste SLS 3D štampač Sinterit Lisa PRORO. 3D štampač Lisa PRO, samo delić cene industrijskog SLS 3D štampača, pomogao je inženjerima i dizajnerima kompanije Rawlplug da efikasno razviju nove proizvode i optimizuju postojeće.

Slike: Slike odštampanih zidnih tiplova

Trebalo im je brže vreme isporuke za SLS 3D štampane delove, a upravo to im je doneo 3D štampač Lisa PRO. Skraćeno je vreme isporuke sa dve nedelje na dva dana. Štampa počinje u petak popodne, a komadi ih već čekaju u ponedeljak ujutru.

Odabrali su Sinterit SLS tehnologiju jer im je bila potrebna preciznost i mogućnost štampanja većeg broja komada istovremeno. SLS tehnologija Vam omogućava da pravite delove bez podrške (support) i štampate delove jedne iznad drugih u čitavoj radnoj zapremini. Pogodna je i za proizvodnju u malim serijama.

Ukratko, uvođenje Sinterit SLS platforme za istraživanje, razvoj i proizvodnju prototipova omogućilo je kompaniji Rawlplug fleksibilniji i efikasniji tok rada i značajnu uštedu vremena i resursa.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o Sinterit proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.si ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.

Sinterit proizvodi u IB-CADDY internet prodavnici

Izvor: Wall plug inventor Rawplug turns to Sinterit SLS 3D printing to boost R&D efficiency