ScanPlan i Focus: 3 načina upotrebe za efikasno 3D skeniranje prostora

Vlasnici laserskih skenera znaju da FARO Focus pomaže u 3D snimanju tačne kopije prostora. Ali, da li ste znali da se može kombinovati sa 2D ručnim maperom FARO ScanPlan kako bi prostorna dokumentacija bila još efikasnija? ScanPlan daje 2D tlocrte brzinom kojom hodate, ali kada je povezan sa FARO Focus i mnogo više. Pogledajte 3 načina na koje možete koristiti ScanPlan sa 3D laserskim skenerom FARO Focus.

# 1. Sa FARO Focus skenirajte potrebna područja, sa FARO ScanPlan dokumentujte okolinu

Ako u zgradi imate scenu za dokumentovanje, jedna od glavniho dluka je izbor ili skeniranja cele zgrade u 3D, ili ograničenje na područja od velikog interesa.

Svaka scena je jedinstvena i ima svoje izazove. Ne postoji jednoznačan odgovor za sve, ali treba razmotriti mogućnost skeniranja glavnih područja scene u 3D i korišćenja ScanPlan za dokumentovanje okoline u 2D. Podaci iz ScanPlan mogu se koristiti za buduće dijagrame, analizu i prezentaciju scene. Takođe, pomoću ScanPlan možete brzo i jednostavno snimiti fotografije ili 360° slike drugih oblasti bez skeniranja celog kompleksa u 3D.

Pogledajte donji primer mesta zločina u hotelskoj sobi, skeniranog sa FARO Focus i druge nivoe i područja koji su mapirani i fotografisani pomoću ScanPlan.

# 2. Osigurajte potpunu pokrivenost automatskim pametnim postavljanjem laserskog skenera FARO Focus

Želite da budete sto posto sigurni u mesto postavljanja laserskog skenera kako biste izbegli praznine u skeniranju? Jeste li se ikada zapitali gde pravilno postaviti laserski skener kako biste osigurali pravilno preklapanje za nesmetanu registraciju scene?

Način skeniranja u programu ScanPlan može da generiše interaktivni izveštaj koji prikazuje idealnu lokaciju za skeniranje. Možete prilagoditi lokacije da biste izbegli kritična područja. Kao dodatni bonus, pozicije skeniranja na mapi će biti označene kada ste u blizini, a ikone će biti označene kao završene kada se skeniranje na toj lokaciji završi, čineći skeniranje velikih ili složenih područja mnogo efikasnijim. Pogledajte donji video da biste ovo videli kako izgleda u praksi:

# 3. Upotrebite ScanPlan za pojednostavljivanje postupka registracije

ScanPlan ne samo da može biti jedan od najbržih načina za dobijanje 2D plana objekata i inteligentnog predloška za 3D skeniranje za optimalne rezultate, već takođe može brzo i automatski registrovati skeniranja kada ih uvezete u softver FARO SCENE, skeniranjem u jednom koordinatnom sistemu . Ovo značajno pomaže u smanjenju potrebnog vremena za naknadnu obradu u kancelariji.