Novo u ponudi FARO proizvoda – FARO Quantum Max ScanArm

Ranije su merenja i skeniranja na terenu ili u radionici olakšavale FARO Quantum merne ruke. Sada je na tržištu dostupan nov i poboljšan proizvod, FARO Quantum Max.

Šta je novo?

Uz mogućnost povećanja brzine i rezolucije skeniranja, posao se obavlja brže i preciznije nego ikad. Uz maksimalnu fleksibilnost, povećan doseg ruke i redizajnirani priključak sa dvostrukim konektorom, produktivnost je povećana za više od 30%.

Novi FARO Quantum Max nudi dvostruko više svestranosti u odnosu na prethodne modele. Dvostruki konektori jedinice skenera olakšavaju pomeranje laserske sonde (ili LLP) odozgo prema napred. Ovo nam daje bolji pristup malim prostorima ili teško dostupnim delovima. Nema potrebe za rekalibracijom ovih LLP.

Slika 1: FARO Quantum Max

Tri FaroArm modela nude osnovne, standardne i vrhunske opcije performansi i dostupni su u tri radna dosega (2 m; 2,5 m; 3 m; 3,5 m i 4 m). Poboljšana krutost i stabilnost omogućavaju veću preciznost i ponovljivost, a istovremeno zadržavaju robusnost za upotrebu u najtežim uslovima u proizvodnim pogonima. Ruka sa dosegom od 2,0 m nudi najveću preciznost, do 24 µm. Za još bolju tačnost, može se koristiti već poznati model FARO GAGE Arm, koji nudi tačnost od 12 µm.

Svaki krak ima povećan doseg do 25%, što olakšava kretanje preko i oko većih komada. U kombinaciji sa radnim stolom FARO 8-Axis Max, oslobađamo se potrebe za pomeranjem merne ruke što nam omogućava maksimalnu tačnost u merenjima i skeniranju, kao i značajno smanjenje potrebnog vremena za merenja ili skeniranja.

Slika 2: Upotreba FARO Quantum Max u kombinaciji sa FARO 8-Axis Max

Laserska sonda (LLP)

Često samo jedna vrsta LLP nije dovoljna za dobro obavljen posao. Ponekad postoji zahtev za skeniranjem što je brže moguće. Opet, možda će biti potrebna bolja rezolucija i preciznost skeniranja. Međutim, ponekad je i kombinacija oba zadovoljavajuća. Sa Quantum Max i LLP FAROBlu možemo postići sve tri opcije. Sva tri LLP rade na tehnologiji FARO Continuous Light Rectifications (CLR), pružajući korisniku najkvalitetnije skeniranje na tamnim, reflektujućim i providnim objektima.

Slika 3: Sa leva na desno – FAROBlu xR, FAROBlu xP, FAROBlu xS

Prednosti QuantumMax ScanArm

  • veća fleksibilnost i domet u odnosu na prethodne modele
  • dvostruki konektor za LLP
  • brza zamena LLP
  • rekalibracija nije potrebna pri promeni položaja LLP
  • veća tačnost merenja (sa QuantumS Max rukom i LLP xR tačnost skeniranja je 0,03 mm)
  • skeniranje kontrastnih, reflektujućih i prozirnih površina

Specifikacije kontaktnih verzija

Slika 4: Specifikacije različitih kontaktnih kombinacija

Specifikacije beskontaktnih verzija LLP

Slika 5: Specifikacije različitih beskontaktnih kombinacija

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o FARO proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.si ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.

Takođe, možete posetiti i našu veb stranicu da biste saznali više o FARO proizvodima.