Markforged predstavlja softver za simulaciju – Markforged Simulation

Markforged je najavio izdavanje novih funkcija simulacije za svoj softver Eiger. Simulacija je dostupna kao besplatna probna verzija do aprila 2023. godine svakome ko ima Markforged Eiger nalog, a kompanija očekuje da će funkcija nakon toga postati dostupna putem plaćene pretplate.

  • Napravite besplatan Eiger nalog na LINKU

Uključivanje 3D štampanja u alate i aplikacije za krajnju upotrebu, zahteva poverenje u snagu delova. Zamenom sporih i skupih ciklusa testiranja dizajna virtuelnim testiranjem, Markforged Simulation može omogućiti proizvođačima da koriste aditivne tehnologije čak i u zahtevnijim proizvodnim aplikacijama.

Za razliku od tradicionalnih softverskih alata koji zahtevaju specijalizovanu ekspertizu i dugotrajnu analizu, Markforged Simulation je dizajniran za aditivnu proizvodnju i radi u okviru Eiger „rezanja i štampanja“ procesa rada. Softver se može koristiti sa svim Markforged 3D štampačima kao što su Markforged Mark Two, Markforged X7 i najnoviji Markforged FX20.

Svaki korisnik može potvrditi snagu i krutost dela kroz virtuelno testiranje identifikacijom oslonih i opterećnih površina, a zatim unošenjem vrednosti za opterećenja, maksimalnu deformaciju i faktor sigurnosti. Da bi se postigli ciljna troškovi i brzina štampanja uz održavanje adekvatne snage, delovi se mogu optimizovati automatskim određivanjem podešavanja štampanja za osnovu, zidove, ispunu i ojačanje vlaknima.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o Markforged proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.com ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.

Izvor: https://markforged.com/resources/news-events/introducing-simulation-from-markforged