SEE Electrical – Profesionalni alat za projektovanje u elektrotehnici

Sa 30-godišnjim iskustvom, naše preduzeće IB-CADDY d.o.o. pored 3D tehnologija nudi i rešenja u različitim elektroinženjerskim oblastima u segmentu softverskih alata (E-CAD) za potrebe računarski podržanog projektovanja u elektrotehnici.

SEE Electrical je softver za dizajn okruženja u elektrotehnici. Uz široku paletu dodatnih modula, svaki korisnik može konfigurisati softver prema svojim potrebama jer SEE Electrical platforma omogućava dizajn u energetici, automatizaciji, električnim instalacijama, fluidima i procesnim tehnikama, do dizajna razvodnih ormana i sličnog. Posebno smo ponosni na sposobnost rešavanja/digitalizacije stare projektne dokumentacije konvertovanjem rasterske ili vektorske dokumentacije.

SEE Electrical je vremenom postao jednostavan i moćan softver prilagođen za elektrotehničko projektovanje u segmentu:

  • Inženjering u energetici (aparatne liste)
  • Automatizacija
  • Prehrambena industrija
  • Inženjering u mašinogradnji
  • Industrija nafte i plina
  • Izrada elektroormara (2D i 3D)
  • Železnički sistemi
  • Kućne instalacije (jaka i slaba struja)
  • Održavanje
  • Drugo

Velika prednost softvera je to što postoji u različitim konfiguracijama tj. modulima i nivoima, gde svaki korisnik može odabrati funkcionalnosti koje mu zaista trebaju.

SEE Electrical je na tržištu Balkana prisutan u velikom broju mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća koja se bave elektro projektovanjem ili koja ga koriste u održavanju, a i u mnogim manjim projektantskim biroima.

SEE ELECTRICAL CIRCUIT DIAGRAM

Osnovni modul Circuit Diagram je podeljen u tri nivoa i to na Basic, Standard i Advanced, koji se međusobno razlikuju u funkcionalnostima. Bitna činjenica je da je softver u mogućnosti da postigne jednak krajnji rezultat nezavisno koji nivo softvera se koristi, dok je jedina razlika u stepenu automatizacije pojedinih nivoa tj. koliko brzo možemo postići završetak projekta. Nakon završetka projektovanja, postoji mogućnost da se automatski generiše sva propratna dokumentacija, od popisa materijala, šeme vezivanja, šeme delovanja (apartne liste) do PLC popisa (ulaza/izlaza), popisa provodnika sa dužinama… i to jednim klikom.

SEE ELECTRICAL DODATNI MODULI

Uz opšti nivo softvera, postoji mogućnost aktiviranja dodatnih modula koji mogu raditi i nezavisno od osnovnog modula Circuit Diagram. Dodatni moduli su tematski prilagođeni sferi projektovanja, npr. Building+ modul nudi potpuno rešenje u segmentu slabe i jake struje elektro instalacija. Dodatni modul Cabinet Layout ili čak 3D Panel+ nudi mogućnost slaganja komponenata u 3D sa automatskim generisanjem dužine provodnika i kablova.

Svakako bitan je toplotni proračun ormana koji je moguće napraviti u Cabinet Layout Thermal Calculation. Više nego koristan modul je Intelligent Drawing Legacy koji pretvara ili konvertuje u logički oblik SEE Electrical staru projektnu dokumentaciju izrađenu ručno na papiru ili eksportovanu iz drugih softvera u .dwg/.dxf/.dwb ekstenziju. Modul Open Data omogućava izvoz i uvoz svih projektnih podataka u Excel, što obezbeđuje brze promene unutar Excel-a (čak i sa korišćenjem formula), te onda import promenjenih podatka u SEE Electrical. Rezultat je brza promena projekta. Modul Translation Vam nudi brzo i jednostavno prevođenje projekta u bilo koji strani jezik, sa bilo kojim znakovima (ćirilica, grčki, arapski, kineski znakovi…..). Najbitnija funkcionalnost SEE Electrical softvera je modul WEB Catalogue koji nudi bazu tehničkih karakteristika i dodatnih simbola na 11 jezika. U mogućnosti je prenositi cca. 900.000 podataka te dodatne elektro simbole.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o SEE Electrical proizvodima pišite nam na electrical@ib-caddy.com ili nas pozovite na +386 (0)1 566 12 55.