Markforged: Brže isporučite delove uz Turbo Print za Mark Two i Onyx Pro

Mark Two i Onyx Pro Turbo Print je novi režim štampanja visine sloja od 250 µm za štampače Gen 2 Mark Two i Onyx Pro, koji rezultira povećanjem brzine štampanja do 2x u poređenju sa podešavanjima štampanja sa visinom sloja od 200 µm. Brzina štampanja do 2x veća znači da se delovi isporučuju brže, propusnost štampača je povećana a iteracije dizajna se završavaju ranije. Sve to rezultira većom vrednošću i povećanim ROI (vraćanje investicija).

Turbo Print je posebno vredan ako imate visoku iskorišćenost štampača, upravljate farmom štampača, morate da proizvodite delove za MRO (Održavanje – Popravka – Remont) ili brzo reagujete na promene linija u fabrici, ili ako štampate iteracije dizajna.

I kao vrhunac, delovi štampani sa visinom sloja od 250 µm, održavaju isti kvalitet površine kao delovi štampani sa visinom sloja od 200 µm.

Poređenje vremena štampe i površinske završne obrade između visine sloja od 200 µm i 250 µm

Brže štampanje ima nekoliko prednosti. Do 2x brže štampanje znači:

  • Delovi se prave brže kada su Vam potrebni
  • Razvoj proizvoda je ubrzan, a rokovi isporuke su skraćeni
  • Proizvodne linije dobijaju MRO na zahtev, a delovi za zamenu na liniji se prave brže
  • Male proizvodne firme su produktivnije i mogu prihvatiti više poslova

Povećane stope proizvodnje za tipičan deo uz Turbo Print

Kako dobiti Turbo Print

Mark Two i Onyx Pro Turbo Print su kompatibilni sa Gen 2 štampačima, podržavaju Onyx filament i ne zahtevaju promene hardvera. Kompatibilni Mark Two i Onyx Pro štampači na mreži zahtevaju ažuriranje firmvera. Offline Eiger korisnici sa aktivnim licencama, dobiće ovu funkciju upakovanu u budućem tromesečnom ažuriranju softvera.

Zbog hardverskih ograničenja, Turbo Print nije kompatibilan sa Gen 1 desktop štampačima ili štampačima Gen 2 Onyx One:

  • Štampači Gen 1 Onyx One, Gen 1 Onyx Pro i Gen 1 Mark Two nisu kompatibilni jer Gen 1 ekstruder nema dovoljnu silu potiska filamenta i ožičenje u štampaču ne podržava Gen 2 ekstruder, tako da zamena ekstrudera nije moguća.
  • Gen 2 Onyx One štampačima nedostaje grejač vlakana koji je neophodan da generiše toplotu potrebnu za dovoljno brzo topljenje plastike za štampanje sa visinom sloja od 250 µm.
  • Lako je otkriti da li je Vaš štampač Gen 1 ili Gen 2. Jednostavno pogledajte etiketu proizvoda na poleđini štampača.
  • Iako je 2019. godine prestala prodaja Gen 1 štampača, oni će dobijati podršku do 31.12.2026. godine ako su pokriveni aktivnim planom podrške ili su pod garancijom. Pročitajte ovaj bilten za više detalja.

Kao i drugi Markforged štampači, Mark Two i Onyx One štampaju jake, funkcionalne delove, njima upravlja siguran i intuitivan softver, dokazani su i pouzdani i laki za upotrebu. A sada su duplo brži.

Želite više informacija?

Za dodatne informacije o Markforged proizvodima pišite nam na info@ib-caddy.com ili nas pozovite na +386 1 566 12 55.

Izvor: https://markforged.com/resources/blog/deliver-parts-faster-with-mark-two-and-onyx-pro-turbo-print